چند واژه و کار هورامی در خطر فراموشی
1) کُنه : مشک آب
2) هه لیز : مشک دوغ
3 ) مَشکولی : مشک کوچک دوغ ، برای بردن دوغ به سر کارهای خارج از خانه ، مثل کشاورزی و باغداری.
4 ) جواله : مشک دسته دار جهت خنک کردن آّب که آن را از جایی آویزان می کردند .
5 ) خیگه : مشک نگهداری روغن محلی برای دراز مدت.
6 ) که نوه هه رینه : ظرف گِلی جهت نگهداری غلات که با معجون کاه و مو و گِل درست می شده است
7 ) تاینچه : ظرف جابجایی غلات از مزرعه به خانه و جاهای دیگر . این ظرف در محل توسط زنان درست می شد .
8 ) جوالی : وسیله بافته شده از موی بز جهت جمع آوری علوفه جات
9 ) باره نه گیر : آلت کوبیدن علوفه ها در جواله ها . ساخته شده از چوب بلوط
10 ) به سولی : ظرف گِلی برای نگهداری حبوبات مثل عدس ، نخود ، لوبیا ، ارزن و غیره
11 ) کُنه لان : که معکوس آن لانه کُنه می شود ، جای نگهداری کُنه ها بوده است
12 ) تاولان : سنگی از جنس بخصوص به اندازه ی یک دیس برنج برای پخت نوعی نان به اسم کُلیره .
13 ) روچن : سوراخ پشت بام کاه دان برای تخلیه ی علوفه ها به درون آن .
14 ) هه روه نه ی : عمل جمع آوری علوفه ها از کوه به خانه با الاغ.
15 ) هاره کر : عمل ساییدن حبوبات با یک سنگ گِرد 50 کیلویی ، که به سنگ آن هاره گل می گفتند .
16 ) بانه ناو : عمل سفت و براق کردن پشت بام ها در تابستان با مخلوط آب و خاک نرم ، که با سنگ صافی به نام هیله ساو انجام می شد .